Resepi Chicken Wing Airfryer

Sumpah sedap gila chicken wing ni, tapi syaratnya wajib la perap minimum 1 malam. Esok nak makan, hari ni kena perap dah. Baru la terasa perapan ayam tu. 

Resepi ni untuk 6 ketul chicken wing. Boleh agak agak je okay. 


BAHAN BAHAN:
3 ULAS BAWANG PUTIH (DITUMBUK HALUS)
2 SUDU BESAR LADA HITAM 
1 SUDU BESAR SOS TIRAM 
1 SUDU BESAR SOS CILI 
1 SUDU BESAR KICAP PEKAT (AKU GUNA KICAP MANIS JE) 
1 SUDU KECIL SERBUK KARI 
1 SUDU KECIL PAPRIKA (OPTIONAL) 
GARAM
CUKUP RASA 

CHICKEN WINGS

CARA CARA: 

Masukkan ja semua bahan tu. Gaul mesra, masuk ayam. Ratakan bahan perapan bagi semua ayam kena. Simpan dalam peti semalaman. 

Masuk dalam airfryer suhu 165 15 minit. Lepas tu naikkan suhu jadi 175 selama 5 minit. Siap. 



Comments

Popular Posts